skip to Main Content

Ce sunt Beaconii?

Un beacon este precum un mic far digital. Transmite un semnal cu mesajul “sunt aici și ID-ul meu este….”. Permite dispozitivelor cu Bluetooth, precum smartphone, să primească pachete de date pe distanțe scurte. De exemplu înăuntrul unui magazin sau a oricărei alte clădiri.
Beaconii se bazează pe cea mai simplă si mai puțin costisitoare tehnologie: bluetooth. Toate mesajele sunt foarte precise în timp și spațiu și permit consumatorilor să fie informați despre ce oferte sunt în magazinul sau restaurantul respectiv despre care ar putea fi interesați fără ca măcar să întrebe vreun angajat al respectivului magazin despre ele.
Beaconii pot declanșa diverse acțiuni într-o aplicație precum notificări de tip push, deschiderea unei aplicații, deschiderea într-un browser a unui website sau a unui video. For additional specifics, consult these jogos valendo dinheiro de verdade. Sunt deasemenea și alte utilizări ale beaconilor precum automatizarea dispozitivelor dintr-o casă, jocuri pentru copii și afișări de informații la un eveniment sau într-un muzeu.

Mituri despre Beaconi

Mit #1: Pot folosi un beacon fără o aplicație. Beaconii sunt doar niște transmițători de semnal prin Bluetooth. Ei trebuie să funcționeze cu o aplicație ca să poată declanșa o anumită acțiune precum push notification sau open browser. Cea mai importantă acțiune este făcută de programul software implementat într-o aplicație denumit plugin. În plus față de o aplicație mobile orice beacon poate folosi aplicația de tip browser Chrome ca sa declanșeze acțiunea dorită în proximitatea locațiilor desemnate indiferent dacă există separat o aplicație a utilizatorului platformei Beaconit sau nu. Google a pus la dispozitia platformelor de utilizare a beaconilor precum Beaconit, browserul Chrome prin care să se declanșeze acțiunile dorite. Astfel un utilizator al platformei Beaconit nu are nevoie neapărat de o aplicație proprie. El poate utiliza Chrome pentru a declanșa acțiunea de push notifications. Astfel toți consumatorii potențiali care intră în raza unui beacon și care au instalat pe telefon aplicatia Chrome vor primi notificarea setată în platforma Beaconit.
Mit #2: Beaconii pot fi folosiți în locul geofence-urilor. Deoarece beaconii au o rază de acțiune maxima de 70 m, nu pot înlocui un geofence care are o rază maximă de acțiune până la 50 km. De asta ar fi nevoie de instalarea a mii de beaconi. Cum beaconii sunt alimentați de baterii care au o durată de viață între 1-6 ani mentenanța lor nu ar fi practică și eficientă. Deasemenea aria de aplicare a geofence-urilor este mai largă deoarece nu au nevoie de o conexiune Bluetooth activă, ele funcționând prin GPS. Acesta este un avantaj deoarece studiile de piață arată că doar un procent de 10% dintre utilizatorii de smartphone au conexiunea Bluetooth activă permanent
Mit #3: Sunt obligat sa folosesc software sau platformă doar de la furnizorul de la care am cumpărat beaconii. Beaconit este compatibil cu toți productorii de beaconi la nivel mondial deci nu are importanță modelul beaconului. Totusi dacă folosiți alți beaconi decât cei disponibili la vânzare pe site-ul nostru va trebui să vă oferim un pachet special de integrare cu beaconii dvs.
Mit #4: Beaconii nu sunt compatibili cu alte tehnologii de geofencing. Platforma Beaconit utilizează ambele tehnologii, beacon și geofence, deci este posibil să utilizați într-o singură campanie ambele modalități de declanșare a unei acțiuni pe telefoanele potențialilor consumatorii.
Mit #5: E greu să îmi urmăresc toți beaconii. În Beaconit dashboard poți urmări cu ușurință toți beaconii instalați. Beaconii pot fi urmăriți într-un mod similar cu geofence-urile.

Back To Top