skip to Main Content
Bine ați venit pe pagina noastră de întrebari frecvente

Aici sperăm să răspundem oricăror întrebări pe care le puteți avea despre utilizarea aplicației Beaconit. Dacă nu ați găsit răspunsurile pe care le căutați, vă rugăm să ne contactați.

De asemenea, puteți arunca o privire la poveștile de succes ale companiilor care fac marketing de proximitate si folosesc beaconi si geoperimetre (geofence).

Întrebari despre Geoperimetre (Geofencing)

Ce este un Geoperimetru (Geofence)?

Un geoperimetru (geofence) este un perimetru virtual pentru zonele geografice din lumea reală. Ele pot fi utilizate într-o multitudine de moduri diferite (adesea pentru marketingul mobil). De exemplu, Beaconit foloseste geoperimetre (geofences) pentru a delimita zonele pentru notificări bazate pe locație.

Ce este Geoperimetrarea (Geofencing)?

Geoperimetrarea (Geofencing) este o strategie de marketing care folosește locațiile geografice pentru a viza în mod specific un public țintă. De exemplu, bannerele publicitare online utilizează geoperimetrarea (geofencing) pentru a personaliza conținutul bannerului în funcție de locația utilizatorului. Beaconit, pe de altă parte, utilizează funcția geoperimetrare (geofencing) pentru a permite aplicațiilor să trimită numai notificări relevante prin filtrarea utilizatorilor în funcție de locația lor.

Care este raza unui Geoperimetru (Geofence)?

Raza unui Geoperimetru (Geofence) poate fi între 50 și 50’000 meters.

Pot să definesc o altitudine(înălțime)?

Nu este posibil sa definiți un geoperimetru pe înălțime.

Care este acuratețea unui Geoperimetru (Geofencing)?

Acuratețea unui Geoperimetru (Geofencing) este aprox. 10m.

Ce este o notificare prin Geoperimetru (Geofencing)?

Notificările de tip “geoperimetru (geofencing)” sunt mesaje care sunt trimise unei persoane atunci când se află în vecinătatea unei anumite locații, cum ar fi un magazin, o expoziție, un festival sau un restaurant, delimitat de un perimetru numit geoperimetru (geofence). Beaconit oferă un plugin care permite aplicațiilor să trimită notificări persoanelor care intră / ies din geoperimetre (geofences) predefinite.

Ce este o campanie de Geoperimetru (Geofencing campaign)?

O campanie de Geoperimetru (Geofencing) stabilește o notificare pe care utilizatorii dvs. o vor primi ori de câte ori se apropie de oricare din magazinele sau locațiile dvs în care în prealabil a fost creat un geoperimetru (geofence) prin intermediul aplicației Beaconit.

Ce formă poate avea un Geoperimetru (Geofence)?

Geoperimetrul (Geofence) este un cerc cu centrul descris prin coordonate GPS care are o rază predefinită in jurul locației determinată de acele coordonate deci pe scurt are o formă rotundă.

Utilizatorii trebuie să opteze în setările aplicației pentru Geoperimetrare (Geofencing)?

Utilizatorii aplicației dvs nu trebuie să schimbe setările aplicației dar totuși trebuie să confirme când descarcă aplicația sau o actualizează că sunt de acord să dezvăluie aplicației locația la care se află și că doresc să primească notificări de la aplicație.

Întrebări despre Geoactivator (Geotrigger)

Ce este un Geoactivator (Geotrigger)?

Un geoactivator este un ‘ping’ trimis prin intermediul aplicației dvs în momentul în care un dispozitiv mobil care are instalată aplicația intră într-un geoperimetru. Funcționează în același mod ca un geoperimetru dar nu trimite nici o notificare catre utilizator. Este folosit pentru a măsura traficul într-un geoperimetru.

Care este raza unui Geoactivator (Geotrigger)?

Raza unui Geoactivator (Geotrigger) este între 50 și 50’000 metri exact ca un geoperimetru.

Care este acuratețea unui Geoactivator (Geotrigger)?

Acuratețea unui Geoactivator (Geotrigger) este aprox. 10m.

Întrebări despre Beacon

Ce este un Beacon?

Un beacon este un dispozitiv bluetooth sau o clasă de dispozitive cu consum redus de energie Bluetooth (BLE) care transmit un cod de identificare unic către dispozitivele electronice portabile din apropiere. Tehnologia permite smartphone-urilor, tabletelor și altor dispozitive să efectueze acțiuni atunci când sunt în imediata apropiere a unui beacon. Beaconit îi utilizează pentru a activa utilizatorii de aplicatii mobile prin intermediul unor campanii de marketing de proximitate prin intermediul notificarilor împinse la intrarea în raza de acțiune a unui beacon.

Care este raza de acțiune a unui Beacon?

Raza unui beacon este între 0 și 70 metri.

Care este durata de viață a bateriei unui Beacon?

În funcție de producător și de raza de actiune la care este setat beaconul durata de viață a bateriei poate fi între 12 și 60 de luni. Unele modele au conexiune USB pentru acces la priză.

Care este diferența dintre iBeacon și Beacon?

Termen generic “beacon”. iBeacons se referă în mod specific la Beacons setați pentru dispozitivele Apple.

Care este acuratețea unui Beacon?

Acuratețea depinde de producător dar de obicei este 1-2 metri.

Pot sa folosesc Beaconi pentru a măsura traficul din raza lor de acțiune?

Da este posibil sa folositi Beaconi pentru a masura traficul din aria lor de actiune.

Ce este o notificare prin Beacon?

Notificarile prin beaconi sunt mesaje trimise automat cand un dispozitiv mobil cu bluetooth-ul activat intră în raza unuia. Beaconii pot fi plasați in locuri diferite precum muzee, restaurante, expozitii, evenimente, magazine sau orice altă locație la interior sau exterior.

Vinde Beaconit, Beaconi?

Da, Beaconit vinde beaconi produși de Kontakt.

Ce producatori de beaconi sustine Beaconit?

Este disponibila integrarea doar cu beaconii Kontakt dar putem sa integrăm Beaconit dashboard cu orice alt producatori de beaconi.

Întrebări despre notificări

Ce este o notificare?

Notificarea este un mesaj pe care îl puteți afișa unui utilizator de aplicație în afara interfeței normale de utilizare a aplicației. Puteți să-l utilizați pentru a difuza informații importante utilizatorilor dvs., cum ar fi oferte, produse noi, evenimente, actualizări, video, imagini etc.

Cine poate primi o notificare prin geoperimetru/geofencing?

Toți utilizatorii care ți-au descărcat aplicația și au acceptat notificările atunci când intră în aria geoperimetrului/geofence-ului pe care l-ai creat.

Utilizatorii pot primi o notificare de mai multe ori?

Da, utilizatorii aplicației tale pot primi o notificare de atâtea ori câte dorești. Poti controla foarte simplu numarul de notificari primite de un utilizator într-o zi din aplicația Beaconit.

Pot crea notificări cu atașament sau linkuri web?

Da sigur că poți. Deocamdată prin Beaconit sunt disponibile 5 tipuri de acțiuni posibile care permit adaugarea de linkuri către landingpage, video, imagini si linkuri pentru descarcarea de aplicatii. Citește mai multe detalii pe blogul nostru despre crearea campaniilor de notificări.

Când primesc notificări utilizatorii aplicației mele?

Utilizatorii aplicației voastre vor primi notificări în intervalul orar pe care le-ați ales, atunci când intră sau ies din geoperimetre sau în aria unui beacon. Deasemenea, puteți seta doar anumite zile ale săptămânii precum și o dată de începere a campaniei de notificări și o dată de sfârșit. Dacă doriți să opriți temporar trimiterea notificărilor aveți la dispoziție un buton de pauză campanie notificări.

Pot să personalizez notificările?

Da, poți ajusta titlul, corpul textului, linkul și chemarea la acțiune conform datelor geografice, demografice și preferințelor utilizatorilor tăi.

Pot să setez un timp de staționare in geoperimetru?

Timpul de staționare într-un perimetru pentru ca un utilizator să primească o notificare este setat automat de Beaconit la mai puțin de 2 minute. Dacă totuși îți dorești un timp de staționare anume putem să îl setăm la cerere.

Notificările se trimit doar în jurul locației mele?

Nu, puteți trimite notificări în toate geoperimetrele pe care le-ați creat chiar dacă acestea sunt departe de magazinele sau locațiile voastre.

Cine poate primi notificari prin Beaconi?

Toți utilizatorii care ți-au descărcat aplicația și au acceptat că pot primi notificări atunci când se află în apropierea unui Beacon.

Există o limită de caractere pentru notificări?

Pe terminale iOS sunt afișate aproximativ 130 de caractere. Android permite notificări mai mari, în funcție de versiune și dispozitiv. Întotdeauna recomandăm să păstrați mesajele cât mai scurte posibil și să includă întotdeauna conștientizarea locației, de ex. ‘Sunteți aproape …’ în mesajele pentru rate de accesare ridicată. Oricum la crearea unei campanii de notificări veți vedea o simulare exactă a modului cum va apărea pe ecranul unui telefon mobil.

Este necesar să existe o conexiune de internet activă pentru a primi o notificare?

Nu, utilizatorii dvs. nu trebuie neapărat să fie conectați la momentul în care doriți să primească notificările. Totuși o conexiune la internet îmbunătățește detectarea locației dispozitivului, astfel că sunt obținute rezultate mai bune atunci când este disponibilă o conexiune la internet.

Pot sa setez ora de începere pentru o campanie de notificări?

Bineînțeles! Puteți trimite notificări utilizatorilor doar în timpul programului de lucru al locației voastre. Setarea orelor de trimitere a notificărilor se face direct din dashboard Beaconit.

Pot să retrimit o notificare?

Un utilizator în mod implicit primește o notificare de câte ori intră în raza de acțiune a unui beacon sau unui perimetru. Puteți controla totuși de câte ori o notificare se trimite unui utilizator în cursul unei zile.

Este posibil ca o notificare să nu apară la utilizatorii aplicației mele?

Da, este posibil dacă activați filtru pentru notificări din setările telefonului sau dacă o altă aplicație de optimizare baterie vă blochează notificările împinse.

 

Ce înseamnă notificare bazată pe locație?

Notificările bazate pe locație sunt mesaje trimise pe telefoanele utilizatorilor aplciatiei voastre care se apropie de o locație specifică spre exemplu un magazin, un restaurant, un mall, un muzeu sau o expozitie.

Pot să trimit mai multe notificări într-un singur Geoperimetru/Geofence?

Da, poti trimite multiple notificări pe un geoperimetru/geofence în același interval de timp dar nu și pe un beacon care susține o singură notificare in același interval de timp. Toate aceste setări se pot efectua in Beaconit dashboard.

Pot să adaug imagini, video, podcast,linkuri unei notificări?

Da, puteți să inserați imagini de până la 1 Mb și orice link către o pagină de internet. Puteți să citiți mai multe detalii despre crearea acestui tip de notificări sau să citiți blogul nostru despre personalizarea notificărilor.

Pot să setez notificări specifice pe fiecare Geoperimetru si Beaconi?

Da puteti face acest lucru direct din dashboard Beaconit.

Pot să limitez numarul de notificări primite per persoană într-o zi?

Da puteti să setati un număr de notificări pe care le poate primi un smartphone într-o zi dacă ați așes să trimiteți notificarea prin pluginul Beaconit. În cazul notificărilor trimise prin Nearby Google și Physical Web nu se poate limita numărul notificărilor trimise.

Pot utilizatorii aplicației să oprească notificările?

Da acest lucru este posibil deși opțional. Utilizatorii vor fi automat întrebați dacă aplicația poate folosi locația lor curentă, dacă vor să primească notificări. Este posibil să adăugați în setările aplicației voastre opțiune de activare/dezactivare notificări.

Pot să văd câte persoane au primit / deschis notificările mele?

Da, Beaconit vă pune la dispoziție acces la Analytics astfel încât puteți vedea în timp real câți oameni au primit si deschis notificările voastre.

Despre creare conturi Beaconit și abonamente

Cum creezi un cont?

Poti crea un cont aici.

Câte Geoperimetre pot crea?

Poți crea atâtea Geoperimetre câte îți permite abonamentul. Dacă dorești să mai adaugi geoperimetre noi poti modifica ușor abonamentul cu specificarea numarului de geoperimetre dorite.

Câte notificări pot crea?

Nu există limită la numărul de notificări create pe un abonament.

Câte notificări pot trimite?

Nu există limită la numărul de notificări trimise pe un abonament.

Câți utilizatori pot primi notificările mele?

Toți utilizatorii aplicației tale pot primi notificări dacă au agreat în prealabil accesul la locație și notificări împinse.

Pot crea un cont Beaconit gratuit?

Da puteți crea un cont Beaconit gratuit aici.

Câți Beaconi pot utiliza?

Poți utiliza atâți Beaconi câți dorești.

Am nevoie de abonamente diferite pentru aplicații diferite?

Dacă aveți mai multe aplicații puteți să va alegeți abonamentul Platinum sau Custom în care puteți gestiona mai multe aplicații si conturi.

Câte conturi pot crea/gestiona pe un abonament?

Fiecare abonament are alocat un număr de conturi care pot fi create și gestionate pe un singur abonament. Dacă doriti flexibilitate puteți alege abonamentul Custom si crea&gestiona atâtea conturi câte doriți.

Poate Beaconit să îmi devolte o aplicație personalizată?

Da Beaconit va poate dezvolta la comandă aplicația dvs atât pentru terminale iOS cât si Android. Beaconit vă pune la dispozitie un plugin gata creat pentru a fi alipit la aplicația dvs astfel încât să puteți începe campanii de notificări imediat.

Am nevoie în mod obligatoriu de o aplicație?

Nu. Beaconit va pune la dispozitie serviciul Google Nearby destinat oricarui smartphone Android precum și Physical Web prin browserele Chrome si Samsung Close pe care le puteți folosi implicit pentru orice campanie de notificări.

Cât costă un abonament Beaconit?

Poți personaliza abonamentul în funcție de nevoile tale. În dashboard poți vedea prețurile și specificațiile fiecărui abonament.

Poate gestiona Beaconit campaniile mele de notificări?

Da Beaconit poate gestiona beaconii, geoperimetrele și toate campaniile voastre de notificări.

Ce metode de plată sunt disponibile pentru un abonament Beaconit?

Acceptam toate tipurile de carduri Visa și Mastercard prin intermediul procesatorului de plati Mobilpay.

Întrebări Data/API

Pot să văd rezultatele campaniilor mele?

Da, puteți vedea rezultatele campaniilor dvs. Beaconit vă oferă acces la analiză, astfel încât să puteți vedea câte persoane au primit sau au deschis notificările într-o anumită perioadă.

Pot să văd câte persoane au primit și deschis notificările mele?

Da Beaconit vă pune la dispoziție acces la analytics astfel încât puteți vedea în format grafic și tabel rezultatele campaniilor de notificări într-o perioada aleasă de voi.

Pot să segmentez utilizatorii aplicației mele în grupuri specifice?

În funcție de caracteristicile aplicației puteți să segmentați utilizatorii in grupuri de vârstă, gen și preferințe.

Care este rata medie de conversie / CTR?

În comparație cu alte forme de marketing pe bază de locație studiile arată rate de conversii între 20-40% în campaniile de marketing de proximitate pe bază de notificări.

Developer Questions

Am nevoie de o aplicație?

Nu este neapărat necesar dar este recomandabil. Beaconit pune la dispoziție serviciul Nearby de la Google și Physical Web prin browserul Chrome și Samsung Close By. Dacă aveți o aplicație e necesar să implementați pluginul Beaconit în câțiva pași simpli.

Intră Pluginul Beaconit în conflict cu alte aplicații tip plugin?

Nu, pluginul Beaconit este compatibil cu toate aplicațiile de tip plugin.

Este compatibil pluginul Beaconit cu aplicații dezvoltate în Cordova/Phonegap?

Nu, pluginul Beaconit funcționează doar cu aplicațiile native iOS și Android.

Funcționează pluginul Beaconit când aplicația este închisă sau în background?

Da, pluginul Beaconit funcționează când aplicația este închisă sau în background.

Poate Beaconit să îți dezvolte propia ta aplicație?

Da, Beaconit poate să dezvolte la cerere orice aplicație pentru smartphone pe iOs și Android.

Este pluginul Beaconit disponibil pentru terminale Android & iOS?

Da, Beaconit Plugin este disponibil pentru orice smartphone Android & iOS.

Pot să integrez Beaconit plugin  într-o aplicație HTML5?

Nu, Pluginul Beaconit poate fi folosit doar pentru aplicații care se descarcă din iStore sau Google Play.

De ce Beaconit plugin are nevoie de locatie?

Beaconit plugin are nevoie în permanent de locația voastră ca să își actualizeze informația despre notificări în funcție de locația voastră, geoperimetrele și beaconii din proximitate.

Pluginul Beaconit folosește GPS?

Da, beaconit Plugin folosește GPS.

Este dificil să implementez Beaconit Plugin în aplicația mea?

Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli care sunt descriși in ghidul de implementare din pagina Developer Tools.

Back To Top