skip to Main Content

FC Porto App Gets The Beacon Rolling!

FC Porto, una dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal din Europa, a folosit beaconi pentru a-și atinge scopul de a deveni cel mai performant club de fotbal din lume. La prima vedere, fotbalul și beaconii ar putea părea ca nu ar putea avea vreo legătură. Cu toate acestea, când am auzit că aplicația lor mobilă a atins 150.000 de descărcări în primele câteva luni, nu am putut aștepta să aflăm mai multe.

Dragonii au pus proximitatea la treabă

Scopul proiectului a fost simplu: îmbunătățirea relațiilor cu fanii, oferindu-le o experiență mai bună. Am avut o discuție cu Jose Aguiar, șeful Android și IoT la Thing Pink, agenția care a creat aplicația mobilă care a făcut magia să se întâmple.

Pentru a permite fanilor FC Porto să se implice la un nivel mai profund cu clubul lor preferat, Thing Pink a dezvoltat un ecosistem digital integrat, care include o aplicație inovatoare care permite comunicarea contextualizată. Prin instalarea de beaconi în și în jurul stadionului dragonilor și a magazinelor proprii, clubul a reușit să împingă promoțiile de articole cu brandul lor și produse alimentare pe telefoanele fanilor într-un mod foarte personalizat: de exemplu, o reducere când jucătorul favorit al fanului a marcat un gol sau o recompensă pentru sosirea mai devreme pe stadion. Mai mult, solutia implementată a redus problemele de aglomerare obișnuite atunci când fanii intră pe stadion, permițând emiterea de bilete digitale prin intermediul SmartPhones și Smartwatches. Dar nu s-au oprit acolo.

Să înceapă meciul

Prin implementarea de beaconi nu numai pe stadion, în magazin dar și în alte locații în care a fost prezentă marca FC Porto, clubul a reușit să atingă un nivel de interacțiune cu fanii, care era imposibil în trecut. De exemplu, cu o zi înainte de finală, a avut loc un eveniment muzical mare în orașul în care sa jucat meciul. Fanii au primit notificări în anumite ore cu mesaje precum: „Încă la festival? Nu crezi că este timpul să te întorci acasă și să te odihnești? Avem un meci mare mâine și avem nevoie de sprijinul dvs. ? „. „Feedback-ul a fost uimitor”, spune Jose. Nu putem spune că suntem surprinși.

Tiago Gouveia Marketing Director FC Porto spune:

„Întotdeauna pentru o experiență mai bună a fanilor, FC Porto a decis să investească în conținut contextualizat și segmentat bazat pe locație și proximitate, în interiorul Estádio do Dragão și în toate magazinele FC Porto. Din toate tehnologiile selectate, datorită preciziei și proximității, beaconii sunt fără îndoială una dintre cele mai interesante tehnologii pentru a atinge obiectivele pe care le-am stabilit să le atingem”.

Deci au existat provocări?

„Deși tehnologia Bluetooth BLE este una standard,” spune Jose, „fiecare dispozitiv se ocupă de aceasta în mod diferit, fie prin permisiuni, fie prin recepție de semnal. Mediul, în care au fost instalați beaconii, a trebuit să fie studiat cu atenție pentru a oferi utilizatorilor noștri cea mai bună experiență. „Kontakt.io a lansat recent un nou program de servicii de instalare și întreținere a beaconilor pentru a elimina complet problemele de instalare și întreținerea infrastructurii de beaconi, deci nu ar trebui să fie o problemă în viitor, din fericire.”

Soluția Thing Pink a fost construită utilizând beaconii Kontakt.io. L-am întrebat pe Jose despre ce ne-a ales și iată răspunsul lui:

„Când am luat decizia de a merge mai departe cu tehnologia beaconilor am analizat câteva mărci, iar Kontakt.io a fost, de la început, în mod clar partenerul cu care să lucrăm. Simplitatea și siguranța aplicațiilor hardware și mobile demonstrează de ce sunt lideri ai acestei tehnologii pe piață. În plus, canalele de sprijin, de ajutor și de comunicare ușoară pe care le-a furnizat compania au arătat că această relație va fi una durabilă atunci când vine vorba de proiecte noi și interesante în viitor „.

Vremuri interesante pentru fanii fotbalului – abia așteptăm să vedem cum tehnologia beaconilor continuă să influențeze evenimentele sportive în viitor.

Toate drepturile rezervate https://kontakt.io/blog/fc-porto-app-gets-the-beacon-rolling/

Back To Top