skip to Main Content

iBeacons, Beacons și Bluetooth Tags: Să învățăm limbajul

Ce este iBeacon? Și cum pun companiile aceste “iBeacon” peste tot? Iată care sunt termenii de bază și cum să știți dacă îi utilizați corect.

“Ce este iBeacon?”

Știați că de fapt nimeni nu cumpără “iBeaconii”? Acest lucru se datorează faptului că iBeacon este deseori fundamental neînțeles. Beaconul Bluetooth, așa cum este prezentat mai jos, nu este de fapt “un iBeacon”. IBeacon descrie doar protocolul folosit de beacon (din nou hardware-ul de mai jos) pentru a vorbi cu alte tehnologii.

Rețineți că majoritatea beaconilor din piață pot utiliza fie iBeacon, fie Eddystone (de la Google) pentru a comunica cu alte tehnologii. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să utilizați beaconi specificați că utilizați iBeacon, dar asta nu înseamnă că și cumpărați unul.

“Ce este un Beacon?”

Beaconul în sine, se cumpără. Puteți să îl atingeți, să îl desfaceți, să priviți bateriile. Este hardware-ul fizic. Dar abia aici devine interesant:

“Am nevoie de Beaconi sau de Bluetooth Tags?”

Intrebare capcană! Sunt același lucru. Acești doi termeni vor continua să apară din ce în ce mai des pe măsură ce semnalele (sau etichetele Bluetooth) cresc în popularitate. Ideea de “beacon” este mai mult despre marketing decât orice. “Beacon” descrie în multe feluri ceea ce face de fapt hardware-ul. De asemenea, reamintește ideea de iBeacon, facilitând conectarea celor două.

Bluetooth Tag, pe de altă parte, este un termen mai direct și mai tradițional. Dacă ați auzit vreodată de RFID, probabil că ați cunoscut etichetele RFID. Este la fel cu Bluetooth. Pentru companiile care folosesc aceste instrumente, Bluetooth este pur și simplu o tehnologie diferită care poate fi utilizată pentru multe dintre aceleași utilizări ca RFID, UWB și așa mai departe. În aceste industrii (cum ar fi producția, sănătatea sau logistica) “Tag” este un termen destul de tradițional și bine-cunoscut.

Astfel, dacă nu sunteți sigur dacă vreți să spuneți “beacon” sau “Bluetooth Tag”, puteți să vă gândiți la modul cum îl utilizați. Din fericire, nu veți greși indiferent de ce alegeți. Indiferent dacă alegeți termenul de beacon sau cel de Bluetooth Tag să știți că lucrați cu aceeași tehnologie incredibilă.

2

Toate drepturile rezervate https://kontakt.io/blog

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Back To Top