skip to Main Content

Ce este Google Nearby? S-ar putea sa nu fie ceea ce gândești.

Notificările de proximitate de pe Google pot trimite adrese URL utilizatorilor fără a fi nevoie de o aplicație. Iată ce trebuie să știți despre cel mai recent caz de utilizare a beaconilor.

Google Nearby a crescut în popularitate în ultimele luni. Companiile învață despre oportunitatea de a ajunge la o nouă bază de clienți, iar furnizorii de soluții văd o oportunitate strălucită de a adăuga valoare aplicațiilor și platformelor lor. Cu toată această mare popularitate vin și numeroase întrebări. Ce este Google Nearby, cum funcționează notificările de proximitate și cum puteți utiliza?

Ce este Google Nearby?
Google Nearby funcționează doar în Android și permite utilizatorilor să descopere dispozitive din apropiere sau informații contextuale fără o aplicație. Există trei tipuri de interacțiuni: mesaje din apropiere, comunicare și notificări.

Mesajele acceptă încărcări binare mici (necriptate) care trebuie partajate între dispozitive Android și iOS.

Comunicațiile vizează conectarea digitală a utilizatorilor din apropiere. Aceasta ar putea fi pentru transferurile de date, jocurile pe mai multe ecrane sau alte tipuri de partajare.

Notificările transmit utilizatorilor notificări specifice locației, nu este necesară instalarea aplicațiilor. Acestea vin sub formă de adrese URL securizate.

Aceste notificări de proximitate sunt legate de beaconi. Vestea bună este că sunt ușor de folosit și nu necesită cunoștințe aprofundate. Există mai multe motive pentru a utiliza Google Nearby.

 • să promovezi descărcarea de aplicații mobile
 • să distribui oferte și detalii despre produse sau servicii
 • să ajuți vizitatori să exploreze o locație tip muzeu, expozitie, parc de distracții etc
 • să determini utilizatorii care au folosit un produs sau serviciu să scrie recomandări sau să distribuie pe social media

Ce zici de un exemplu despre Google Nearby?

Când a apărut pentru prima oară Nearby, toți au fost impresionați. Chiar și acum, continuă să facă valuri. Recent, Google și-a deschis API-ul de conectare pentru dezvoltatori. În timp ce acesta a fost anterior disponibil numai pentru parteneri, acum toți dezvoltatorii de Android pot să-l folosească. Mai exact, există două modalități cheie prin care puteți utiliza Nearby.

 1. Promovați o adresă URL. Doriți să direcționați trecătorii către site-ul dvs.? S-au către o pagină asemănătoare cu informații despre produsele dvs. și conținut suplimentar? Nearby poate face acest lucru ușor prin trimiterea unei adrese URL vizitatorilor și celor din proximitate. În plus, puteți adăuga un titlu de 40 de caractere. De exemplu, “Vrei cafea gratuită?” Sau “Află mai multe despre istoria cafelei!”
 2. Activați utilizatorul să facă ceva ce vă doriți. De exemplu, să facă o acțiune într-o aplicație deja instalată: deschideți această opțiune sau încărcați aceste date. Când utilizatorul primește intenția aplicației prin URL, aplicația va rula automat acești parametri. Dacă aplicația nu este instalată, ea poate direcționa utilizatorii către Google Play pentru a descărca aplicația (sau orice altă pagină). Ce modalitate mai bună de a determina utilizatorii să observe că aplicația voastră mobile are si caracteristici de proximitate decât o notificare bazată pe proximitate?

Cum functionează?
Google Nearby este foarte interesant deoarece este prezent pe toate dispozitivele Android moderne. Dacă rulezi orice versiune recentă de Android, poți vedea notificările de proximitate. Acest lucru funcționează prin intermediul serviciului Google Play, care este o ființă crucială (deși adesea uitată) care practic face ca telefonul să funcționeze așa cum era de așteptat. API-urile pentru locații, API-urile Google Maps și multe alte lucruri sunt difuzate prin intermediul serviciilor Google Play. Își menține aplicațiile actualizate și, acum, permite companiei Google să accepte mai multe posibilități pe telefon.

Câteva întrebări frecvente despre Google Nearby cu beaconi:

 • Da, funcționează doar pe Android
 • Da, nu suportă iBeacon
 • Da, trimite doar adrese URL (HTTPS să fie exact!)
 • Nu, link-urile către play.google.com nu sunt acceptate (utilizați în schimb Intents)
 • Nu, nu suportă urmărirea datelor *
  * În timp ce ați putea vedea câte persoane accesează linkul, nu veți putea să faceți nicio legătură între telefon sau utilizator și un anumit clic.

Cum funcționează scanarea Google Nearby?
Procesul de scanare este, de fapt, foarte simplu și foarte asemănător cu munca pe care telefonul o face în fiecare zi. După ce ecranul telefonului este activat pentru câteva secunde, serviciile Google Play vor scana rapid materialele din apropiere. Acest lucru înseamnă că, dacă ecranul nu a fost activ pentru un timp, acesta nu va descoperi beaconi și conținut. Acest lucru are sens pentru utilizatorii care trec. Un utilizator care folosește telefonul chiar atunci este probabil să fie implicat sau să rămână într-o locație pentru o perioadă de timp. Un utilizator care nu folosește deloc cu telefonul este probabil să treacă prin zona respectivă fără să aibă un mare interes pentru mesajele bazate pe proximitate.

De ce s-ar putea să nu apară notificările? Dacă îndepărtați de pe ecran o notificare, aceasta va dispărea pentru o perioadă. De exemplu, ar putea mai întâi să nu mai apară o zi, apoi câteva zile și așa mai departe, deoarece în mod clar nu vă este utilă. Bine, acum urmează marea întrebare …

Toate drepturile rezervate https://kontakt.io/blog

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Back To Top