skip to Main Content

Project Description

Beaconii aduc iubitorilor de vin o experiență deosebită de degustare, datorită unei aplicații dezvoltate de Makeitapp și Consorțiul de vin Chianti Classico.

Amplasat între centrele medievale din Siena și Florența, regiunea Chianti Classico este cunoscută pentru podgoriile sale luxuriante și pentru soluri și topografii variate, producând vinuri de lux celebre din întreaga lume pentru notele sale delicate, florale și cu parfum de nucă.

Acum, vizitatorii regiunii vor avea acces la o multitudine de informații despre istoria și procesul de producție a diferitelor vinuri Chianti, precum și un ghid detaliat pentru întreaga regiune Chianti. Aplicația funcționează ca un ghid turistic personal, cu tehnologia beaconilor, care permite utilizatorilor să descarce conținut hiper-local direct pe telefon. Utilizatorul va putea să citească impresiile de degustare și să afle mai multe despre strugurii folosiți pentru a face vinul pe care îl degustă, sub soarele plăcut al Italiei. Reunind cunoștințele unor specialiști oenologi și proprietari de podgorii din regiunea Chianti, aplicația este ghidul perfect pentru turisti care vor să descopere cele mai apreciate produse din zonă.

Pentru turiștii regiunii Chianti Classico, o sesiune de degustare de vinuri în sala Crystal Lounge a stadionului Artemio Franchi din Florența este cu siguranță un eveniment deosebit. Pe lângă faptul că vă bucurați de o priveliște de neegalat a terenului și de mâncare, băutură și companie excelente, vizitatorii vor accesa de asemenea articole relevante și conținut multimedia exclusiv prin aplicația Chianti Classico pe bază de beaconi.

De la lansarea sa în 2015, aplicația Chianti Classico s-a bucurat de o imensă notorietate printre pasionații de vin, precum și de distincții acordate de unele publicații, printre care: It’s Italy și The Drinks Business. Consorțiul de vinuri Chianti Classico a remarcat o creștere de 100% a numărului de descărcări pe parcursul celei de-a 45-a ediții a Chianti Classico Expo, o dovadă a reputației aplicației în rândul cunoscătorilor vinurilor Chianti.

Chianti-Classico

Back To Top