skip to Main Content

Povești de succes ale companiilor care utilizează beaconi:Lighthouse.io

Vă gândiți să începeți să folosiți beaconi în afacerea voastră? Aveți nevoie de câteva cazuri de utilizare inspiraționale? Iată una dintre poveștile noastre de succes pentru început.

Lighthouse.io utilizează dispozitive mobile pentru a ajuta managerii să localizeze, să interacționeze și să optimizeze angajații și bunurile în toate tipurile de facilități. Acestea s-au desfășurat într-o serie de locații importante din Australia și SUA, inclusiv cel mai mare centru comercial din emisfera sudică, cea mai mare gară din Melbourne și Aeroportul Darwin. Am discutat cu ei pentru a afla cum folosesc beaconii pentru a face o schimbare pentru clienții lor și pentru piață. Această poveste de succes a firmei Lighthouse vă va ajuta să vedeți nu doar modul în care funcționează beaconii, ci mai ales modul în care aceștia aduc beneficii utilizatorilor.

Lighthouse.io utilizează beaconi pentru:

 • Prezența angajaților
 • Înregistrează mișcările angajaților
 • Află dacă indicatorii de performanță (KPI) ai angajaților se indeplinesc (redundanțe sau verificare pază)
 • Trimite formulare pe bază de locație
 • Urmărește bunuri sau active cu valoare mare
 • Generează analize și rapoarte

De ce să folosim beaconi? Ce este unic la ei?

După ce am discutat cu o serie de companii mari de administrare a clădirilor, am realizat că au avut de obicei trei provocări cheie:

 • Nu știu unde sunt situați angajații și activele lor și dacă aceștia respectă cerințele clienților, cum ar fi respectarea ciclurilor de curățare sau verificări de securitate
 • Procese ineficiente, manuale și pe suport de hârtie pentru gestionarea sarcinilor și a problemelor din cadrul clădirilor.
 • Lipsa datelor privind forța de muncă disponibilă pentru a ajuta la luarea unor decizii mai bune în materie de gestionare a muncii

Prin combinarea beaconilor cu o aplicație mobilă dedicată angajaților, am putut imediat să oferim acestei companii o imagine reală a forței lor de muncă. Pe măsură ce muncitorii intră în raza beaconilor desfășurați în spații precum mall-uri, aeroporturi, gări și birouri, aplicația noastră înregistrează locația și actualizează o vizualizare de hartă în consola noastră de management. În cazul în care un angajat nu reușește să sosească la o locație la un moment dat, putem trimite automat o avertizare unui manager. Toate datele din fiecare locație sunt păstrate și ajută managerii să înțeleagă fluxul și utilizarea personalului și să ia decizii mai bune în materie de resurse umane.

Aplicația mobilă oferă de asemenea o platformă pentru a înlocui formularele și foile de hârtie. Folosind Lighthouse.io, angajații pot să înregistreze deplasarea prin locații, să vizualizeze sarcinile și conținut relevant pentru locația lor actuală și problemele de raportare, toate din aplicația telefonului. Aplicația vizează furnizarea de informații corecte la timp și la locul potrivit, iar beaconii sunt factorul cheie pentru realizarea acestui lucru.

Ce te-au învățat beaconii despre utilizatorii tăi?

Beaconii reprezintă o modalitate puternică de a activa utilizatorii în contextul cel mai potrivit. Este vorba despre furnizarea conținutului cel mai relevant, exact la momentul potrivit. Pentru noi, înseamnă că furnizăm lucrătorilor un conținut la timpul potrivit, util și relevant, care ușurează munca.

De asemenea, este important să educăm utilizatorii despre tehnologia utilizată. Termenul “urmărire” are conotații negative la majoritatea consumatorilor și angajaților, prin urmare este important să se stabilească clar modul în care veți utiliza datele despre locație pentru a adăuga valoare experienței utilizatorului. Explicam foarte clar angajaților noștri că datele nu vor fi utilizate pentru a face micro-management cu ei.

Care a fost diferența dintre beneficiile înainte și după utilizarea beaconilor?

În domeniul securității, clienții noștri folosesc adesea tehnologii vechi cum ar fi benzile RFID sau codurile QR. Aceste tehnologii pot fi costisitoare la implementare și necesită un angajament activ din partea angajaților, de ex. sa atingă un punct de control cu banda RFID sau să scaneze un cod QR. Clienții noștri pot atesta faptul că utilizarea beaconilor oferă beneficii substanțiale și economii de costuri față de tehnologiile vechi.

Unele beneficii includ:

 • Soluțiile bazate pe beaconi automatizează munca manuală. Tehnologia RFID solicită angajaților să atingă cardurile de cititoarele fixe. Acest lucru distrage angajații de la finalizarea sarcinii la îndemână și adaugă o altă activitate la un program deja complex. În schimb, soluțiile pe bază de beaconi funcționează în fundal pe un perimetru definit fără a fi nevoie de intervenție manuală.
 • Beaconii sunt adaptabili și ieftini. Beaconii costă în mod obișnuit între 30 și 50 de euro, funcționează cu baterii și pot fi plasați și mutați pe măsură ce circumstanțele se schimbă. În schimb, cititoarele RFID pot costa între 1000 și 5000 USD și sunt fixe sau permanente. Acest lucru limitează capacitatea de a ajusta noile contracte de servicii bazate pe configurare sau locații schimbate.
 • Folosirea dispozitivelor inteligente creează scalabilitate. Fiind soluții care influențează telefonul dvs. inteligent, acestea pot fi utilizate pentru mult mai mult decât simpla urmărire. De exemplu: primirea unor sarcini specifice locației, automatizarea alertelor privind siguranța și conformitatea și integrarea cu alte aplicații.
 • Acuratețe și acoperire mai mare. Folosind tehnici precum trilaterarea și amprentarea digitală, beaconii pot urmări cu exactitate mișcarea și activitatea pe un spațiu. În schimb tehnologia RFID urmărește doar dacă a apărut o atingere și nu activitatea între fiecare atingere. Aceasta oferă posibilitatea de a “ocoli” sistemul, în loc să asigure în mod eficient respectarea și standardele de siguranță.

Cum au oferit beaconii un avantaj față de concurenți?

Datele de localizare oferite de beacon oferă produsului nostru un avantaj semnificativ față de soluțiile concurente de management al forței de muncă. Putem localiza salariații cu un grad ridicat de acuratețe, în special în medii interioare. Putem folosi datele de localizare pentru a înțelege dacă sunt îndeplinite cerințele și indicatorii de performanță. Putem folosi datele despre locație pentru a prezenta informațiile corecte angajatului potrivit la locul potrivit. Pe scurt, face ca soluția noastră să fie mai inteligentă decât alte soluții de gestionare a forței de muncă pe piață.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Back To Top