skip to Main Content

Tehnologia agricolă are nevoie de digitalizare cu ajutorul beaconilor

Agricultura modernă este complexă – mai ales când vine vorba de tehnologie. Acum se așteaptă ca beaconii să facă posibilă o agricultură mai inteligentă și accesibilă.

Agricultorii și fermele agricole s-au bazat întotdeauna pe instrumente noi. Dar acestea nu sunt cele mai ușor de actualizat fizic. Utilajele sunt scumpe, complicate, iar domeniul în ansamblul său nu este la fel de dornic de adoptarea noilor tehnologii ca și ceilalți – ceea ce înseamnă că este ușor pentru dezvoltatori să uite despre aplicatiile agricole.

“În 2015, o cincime din toate fermele (19%- din SUA) au utilizat aplicațiile Industry 4.0. În fermele agricole cu 100 sau mai mulți angajați cifra a reprezentat o treime din total (33%). Tendința spre agricultura 4.0 este clară. ”

365 FarmNet

Cu toate acestea tehnologia agricola este de asemenea, unul dintre subiectele cele mai interesante din cadrul internetului. Utilizatorii îndrăgesc ideea că vinificatorii folosesc tehnologia pentru a crea recolte mai bune sau pentru fermierii care folosesc datele pentru a face legumele să aibă un gust mai bun. Întrebarea este cum poate ajuta IoT agricultura într-un mod viabil și realist pentru industrie?

Nu există nicio îndoială că tehnologia este necesară în agricultură. Populația în creștere, încălzirea globală și, de asemenea, restricțiile crescute înseamnă că fermierii au nevoie de o agricultură inteligentă. La fel ca și dezvoltatorii de automobile fiind forțați să construiască vehicule cu energie alternativă datorită reglementărilor, industria agricolă va avea nevoie de instrumente mai inteligente.

Instrumentele de creștere inteligente ar putea, pentru început, să obțină idei noi pentru agricultură. Oferind noi posibilități și deschizând șansa de a lucra cu unelte agricole asociate, industria poate revitaliza interesul și aduce noi soluții și posibilități.

Cum poate ajuta Internetul Lucrurilor, fermierii?

Agricultura de precizie este arta măsurării reacției la variabile foarte specifice pentru a produce mai mult și a reduce deșeurile. Asta înseamnă ca fermierii trebuie să utilizeze tehnologia și datele pentru a face un sistem agricol cât mai eficient posibil.

“În ultimii 10 ani, Precision Farming s-a mutat de la știința la bună practică – și a cunoscut o creștere fără precedent în întreaga lume: 70-80% din noul echipament agricol vândut astăzi are o anumită componentă fabricată de Precision Farming”.

CEMA

Cazuri de utilizare a beaconilor in agricultura inteligentă

3 Common Agritech uses for beacons: automations, data generation, and automization

 

 

 

Automatizarea și geodeclanșatoarele

Beaconii transmit doar o serie de numere și date simple. Cu toate acestea, atunci când sunt asociate cu software și aplicații inteligente, acestea pot face mult mai mult. Senzorii încorporați în beaconi pot măsura temperatura, mișcarea și alte tipuri de informații valoroase. Aceste informații pot fi atașate unui declanșator, adică atunci când o anumită schimbare este observată de către platforma cu care e conectat beaconul, se poate declanșa o acțiune. Temperatură prea ridicată? Reglați automat setările. Este prea întuneric? Prea multă umezeală? Echipamentul se mișcă prea repede? Declanșatoarele permit managerilor să transforme aceste mici evenimente în oportunități de optimizare.

Urmărirea activelor
O componentă cheie a tehnologiei pentru agricultură este urmărirea activelor. Echipamentele și bunurile sunt extrem de valoroase în agricultură. Tractoarele și echipamentele agricole sunt scumpe și orice mișcare a acestora ar trebui să fie urmărită pentru a se asigura că nimic nu merge prost și că fiecare resursă este utilizată în mod eficient. În mod normal, un camion încărcat și expediat cu bunuri poate fi urmărit, măsurat și chiar localizat. Mișcările unei culturi de la câmp la hambar și de aici la beneficiar pot fi urmărite și înregistrate. Acest lucru înseamnă că operatorii au capacitatea de a-și viziona bunurile și de a ști că sunt pe rută, dacă s-au deplasat greșit sau utilajele au fost utilizate incorect.
Chiar și animalele pot fi urmărite.

Generarea de date
Urmărirea mărfurilor/culturilor unei ferme este doar începutul în ceea ce privește Internetul Lucrurilor în agricultură. Toate aceste mișcări generează date, iar datele înseamnă rezultate mai bune pe termen lung. Datele au fost întotdeauna cruciale pentru industrie, deoarece permit managerilor să profite la maximum de culturile lor. Dacă o recoltă eșuează sau înflorește, cifrele pot spune exact ceea ce s-a întâmplat. Acest lucru înseamnă că fermierii pot vedea probleme (sau oportunități neașteptate) și pot face periodic îmbunătățiri.

Datele oferă de asemenea managerilor posibilitatea de a cuantifica informații exacte despre culturi. De exemplu, cultivatorii de marijuana au mai multe restricții legale privind modul în care își pot dezvolta culturile. Beaconii le permit nu numai să-și urmărească plantele, ci să demonstreze cantitativ că au urmat protocolul. Acesta este modul în care puneți “precis” în agricultura de precizie.

Digitalizarea agricolă și digitalizarea “parțială”

Având în vedere toate cazurile de utilizare activate de beaconi nu este deloc surprinzător faptul că industria agricolă dorește să-i adauge în setul de instrumente. Cu toate acestea, nu este întotdeauna atât de ușor. Multe operațiuni utilizează tehnologii vechi, analogice.

Unele țări se confruntă cu o digitizare rapidă în agricultură. Alții foarte puțin. Problema, aici este posibila diviziune care ar putea apărea intre sistemele foarte avansate si cele care au rămas spate. Acesta este motivul pentru care Ulrich Adam, secretarul general al Asociației Europene a Industriei Mașini Agricole (CEMA), a avut multe de spus într-un interviu cu Euractiv,

“Digitizarea parțială poate fi un pas sensibil și realizabil pentru orice agricultor care dorește să avanseze pe calea agriculturii digitale. De exemplu, chiar și un agricultor cu vechile mașini analogice le poate digitaliza parțial prin adăugarea unor instrumente de suport digital relativ ieftine, cum ar fi, de exemplu, așa-numiții beaconi. ”

Nu este întotdeauna ușor pentru ferme să țină pasul cu tehnologia, dar Bluetooth este accesibil, simplu și capabil să propage o gamă largă de cazuri de utilizare. În agritech, s-ar putea potrivi pentru multe companii care ar putea dori să-și modernizeze sistemele dar nu își pot permite sau gestiona sisteme mai mari. Indiferent, importanța crescândă a agriculturii de precizie doar va stimula interesul pentru beaconi. Rezultatele ar trebui să ofere o mai mare eficiență agricultorilor și sperăm că vor avea rezultate mai gustoase pentru consumatori.

Articolul preluat de la https://kontakt.io/blog/agritech-needs-digitization-bluetooth-tags/

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Back To Top