skip to Main Content

Smart City IoT devine si mai inteligent cu BLE Beaconi

Internetul lucrurilor pentru orașul inteligent este un punct de discuție important peste tot în lume. Ecologiștii speră să obțină o eficiență mai bună și mai puține pierderi. Oamenii de zi cu zi ar prefera modalități futuriste și mai ușoare de a se deplasa de la serviciu acasa si prin oras. Politicienii și companiile caută modalități de a economisi fonduri și de a pune la dispoziție noi posibilități de dezvoltare.

Mai multe orașe au început să implementeze un sistem de oraș inteligent și mulți dintre ei se uită la opțiunile de dezvoltare. Desigur, majoritatea acestor soluții nu au fost încă finalizate sau măcar începute.

Unele dintre cele mai populare soluții inteligente pentru orașul inteligent includ:

  • lumini inteligente
  • retele inteligente
  • semaforizări automate și parcare
  • transportul bazat pe date
  • dotare cu senzori …

S-ar putea să fi observat că aici este un ingredient cheie. Nici un fel de lumini inteligente sau produse digitale nu vor face nimic dacă nu vor putea comunica pe cont propriu. Lumea digitală și cea fizică trebuie să fie interconectate; când declanșați un senzor, răspunsul digital ar trebui să fie rapid. Toate aceste lucruri necesită automatizare.

Pentru ca orașele inteligente să funcționeze gadgeturile și lucrurile noastre trebuie să poată comunica. Ele trebuie să poată genera date care sunt gestionate automat, utilizate și cu rezultate concrete în lumea reală.

De ce avem nevoie de Bluetooth?
Automatizarea va necesita o mulțime de muncă de dezvoltare, dar va necesita, de asemenea, tehnologii potrivite. Va fi nevoie de un ecosistem. Aici intră Bluetooth.

Există deja peste 8,2 miliarde de dispozitive echipate cu Bluetooth în lume – și acest număr nu include doar tablete și telefoane inteligente. Peste 90% din mașinile lansate în 2016 ar trebui să aibă tehnologia. De asemenea, s-a prevăzut că în anul 2016 vor fi livrate 4,7 milioane de dispozitive medicale cu BLE(bluetooth low energy).

Beaconii și internetul lucrurilor în orașul inteligent
Standardizarea dintre dispozitive va avea un rol esențial în acest proces. Nu fiecare dispozitiv va vorbi exact aceeași limbă, dar va fi nevoie să trimiteți acele date dintr-un loc în altul – în mod constant.

Din cauza ratelor incredibile de penetrare Bluetooth, a eficienței ridicate și a capacităților sporite ale tehnologiei Bluetooth 5, este standardul care va conecta milioane de lucruri în orașele noastre viitoare inteligente.

Senzorii și datele senzorilor
Un oraș inteligent nu are nevoie doar de date cum ar fi “acest client cumpără în acest mall”. Trebuie să știe câte persoane sunt într-un anume spațiu în orice moment al zilei. De exemplu, un oraș utilizează o aplicație și un indicatoare digital pentru a direcționa traficul. Deasemenea aceste date pot fi folosite să direcționeze în timp real fluxurile de trafic pe străzi mai puțin folosite. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să alerteze șoferii despre un accident sau o altă problemă. Aici pot interveni beaconii.

  • Trafic: datele de prezență și senzorii pot susține un sistem care conduce traficul prin zone mai puțin aglomerate.

Îi conduceți pe copii la școală. Ceea ce nu știți este că ieșirea dvs. este blocată din cauza unui accident. Înainte de a ajunge la copilul dvs. se va afișa o notificare pe telefonul său: străzile sunt blocate. De asemenea, notificările de proximitate vă asigură că obțineți aceste informații și puteți schimba traseul după cum doriți. Orașele inteligente pot utiliza beaconii si pentru a îmbunătăți transportul public, ceea ce face ca traficul aglomerat să fie mai puțin probabil. În cele din urmă, unele orașe experimentează cu beaconi pe garniturile de metrou pentru a ajuta circulația pasagerilor către vagoane cu mai mult spațiu.

  • Birourile inteligente: În birouri, senzorii pot recunoaște când o cameră este goală sau plină și modifică setările de energie în consecință.

E cald în birou, te simți inconfortabil și nu poți să muncești? În birourile inteligente poți avea în mod automat cele mai potrivite setări de temperatură și umiditate și vă pot asigura confortul și menține productiv. Cheia aici este că baeaconii vă pot ajuta să faceți acest lucru automat și în condiții optime – fie că știți în mod explicit ce sunt sau nu. Sa nu mai vorbim, toata aceasta automatizare poate fi folosita pentru a economisi energie în orice moment.

  • Securitate: beaconii pot ajuta poliția și personalul de urgență să înțeleagă sau să identifice un utilizator în nevoie.

Mergeți pe un trotuar prin întuneric și vedeți ceva care vă îngrijorează. În cazul în care apelați la autorități, beaconii din apropiere îi pot ajuta să înțeleagă exact unde vă aflați. Continuați să mergeți și primiți o notificare de proximitate. Activitate suspectă a fost raportată în apropierea dvs. și toate telefoanele din apropiere au primit o notificare automată. Trebuie să efectuați un apel de urgență? Beaconii pot ajuta, de asemenea, cu datele de proximitate pentru a descrie zonele lipsite de semne de stradă.

  • Publicitate: Beaconurile pot oferi activare și marketing în cazul în care publicitatea comercială și fizică sunt interzise.

Marketingul de proximitate este una dintre cele mai populare utilizări pentru tehnologia beaconilor. În multe orașe, există spații în care publicitatea este fie interzisă, fie pur și simplu imposibilă. În loc să lase zona neacoperită, companiile pot instala beaconi pentru a transmite mesaje utilizatorilor și clienților lor. Mai important, proximitatea înseamnă că pot furniza mesaje mai personalizate, relevante și la timpul potrivit decât un mesh sau panou static.

  • Turism: turiștii fără acces la WiFi sau date mobile pot utiliza Bluetooth și beaconi pentru a găsi traseul optim într-un oraș turistic sau pentru a primi informații importante.

Nu este ușor să găsești drumul într-un oraș în care ești penutr prima dată ca turist. De aceea, beaconii pot ajunge la utilizatorii care au nevoie de informații și care nu au acces la date mobile sau wi-fi. În loc să risipiți hârtie pentru fluturași și broșuri sau să aveți o mulțime de panouri împrăștiate în tot orașul, beaconii pot furniza informațiile corecte la momentul și locul potrivit. De exemplu, prietenul tău ți-a recomandat un anumit restaurant într-un oraș nou. Pe măsură ce vă plimbați, vă dați seama că nu sunteți în zona potrivită. Un beacon, totuși, vă ajută să accesați o hartă care vă spune unde este restaurantul și cum să ajungeți acolo. Vă poate ajuta chiar să găsiți autobuzul potrivit, să plătiți biletul și vă anunță când să coborâți.

Pe scurt, tot ce poate face un oraș inteligent se face mai bine cu beaconi. Bluetooth acționează ca o fundație excelentă pentru conectarea mai multor industrii și utilizarea cazurilor și crearea unui singur sistem inteligent.

Toate drepturile rezervate https://kontakt.io/blog/smart-city-iot-gets-revamped-ble-beacons/

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Back To Top